Támogasd alább online formában!

Nemzetiregiok.sk

Az aláírással kapcsolatos tudnivalók

A kezdeményezést papír formanyomtatvány kitöltésével (és aláírásával ) vagy online űrlap kitöltésével támogathatod.

A formanyomtatványt NAGYBETŰKKEL kell kitölteni.

Egy formanyomtatvány legfeljebb három személy adatait és aláírását tartalmazhatja.

A kitöltött formanyomtatványokat kérjük a következő címre eljuttatni: PRO CIVIS, Mýtne námestie 1, 93040 Štvrtok na Ostrove

  • Az online űrlapot magyarul ezen a linken töltheted ki.
  • Fontos, hogy a legelején, a “Kiválasztott ország:” résznél Szlovákiát kell választani, mert az online űrlapok (ahogy a papír formanyomtatványok is) országok szerint különböznek egymástól.

Nem, csak az egyik változatban lehet támogatni, mindkettőben nem.

Ha az online űrlapot választod, nem kell rendelkezned elektronikus aláírássa, elég csak a kért személyes adataidat megadni. Az online űrlap kitöltése is csak 1 percet vesz igénybe.

Sajnos nem, de szólhatsz a 18 évnél idősebb barátaidnak, szüleidnek, rokonaidnak, hogy ők írják alá!

Igen, szlovák állampolgárként a lakhelyedtől függetlenül írhatod alá a Szlovákiában használt papír formanyomtatványt vagy töltheted ki a Szlovákiában használt online űrlapot.

Igen, de csak akkor írhatod alá a Szlovákiában használt papír formanyomtatványt vagy töltheted ki a Szlovákiában használt online űrlapot, ha rendelkezel egy másik uniós tagország állampolgárságával.

Nem, legalábbis a Szlovákiában használt áláírásgyűjtő formanyomtatvány vagy online űrlap igénybevételével nem.

Nem, csak egyszer! Azonban eldöntheted, hogy milyen állampolgárként támogatod.

A papír formanyomtatványok esetében az aláírásodat és az adataidat a szlovák Belügyminisztérium ellenőrzi majd, amit később igazol az Európai Bizottság felé. Ezért ne jelölj meg külföldi állampolgárságot, ha azt később esetleg megbánnád.

Családi név, születéskori családi név, utónév, a bejegyzett lakhely címe, a születés ideje és helye, állampolgárság.

Nem, a Szlovákiában használt papír formanyomtatvány vagy online űrlap esetében nem kell megadni ilyen adatot.

  • A megadott személyes adatokat kizárólag ehhez a polgári kezdeményezéshez beérkezett támogató aláírások számának ellenőrzése és igazolása céljából lehet a hatáskörrel rendelkező hatóságok rendelkezésére bocsátani, illetve adott esetben az ezzel kapcsolatos közigazgatási vagy jogi eljárások céljából lehet feldolgozni. Az adatok semmilyen egyéb célra nem használhatók fel. Az érintetteknek jogukban áll hozzáférni személyes adataikhoz.
  • Minden támogató nyilatkozatot megsemmisítenek legkésőbb a javasolt polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételének napjától számított 18 hónapon belül, vagy közigazgatási és jogi eljárás esetében, legkésőbb egy héttel a szóban forgó eljárás lezárását követően.
  • Az adatvédelmi nyilatkozat itt érhető el.

Az összegyűjtött aláírásokat benyújtjuk az Európai Bizottságnak. Az aláírásoknak és az online támogató nyilatkozatoknak az a szerepe, hogy bebizonyítsa: a nemzeti régiók uniós szintű nyilvántartására, fejlesztésük támogatására van társadalmi igény, ezért az EU-nak foglalkoznia kell a nemzeti régiók védelmével, illetve a rájuk vonatkozó fejlesztési politikákkal.

Az Európai Bizottság feladata lesz kidolgozni a nemzeti régiókra vonatkozó törvénycsomagot, amelyet aztán minden uniós tagállamnak alkalmaznia kell.

A kezdeményezés sikerességéhez 2020 május 7-ig egymillió támogató aláírásra van szükség az Európai Unió tagállamaiban.

Csak egy percébe kerül, hogy esélyt adjon régiónknak a gazdasági diszkrimináció megszüntetésére!

Elektronikusan ide kattintva támogathatja a kezdeményezést:

TÁMOGATOM

Szülőföldünkért megmozgatjuk Európát!